Οδηγίες για Πρωτοετείς

Οδηγίες για Πρωτοετείς

 

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των σπουδών σας, στο Τμήμα Μαθηματικών. Παρακαλείστε, για την αποφυγή παραπληροφόρησης, να διαβάζετε και να ακολουθείτε μόνο τις οδηγίες που αναφέρονται στις ανακοινώσεις του Τμήματος, οι οποίες ανανεώνονται τακτικά.

 

Σημαντική Ανακοίνωση

 

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα: https://www.uoi.gr/it/odigos-eggrafis-kai-parakoloythisis-mathimaton-protoeton-foititon/  και ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται μπορείτε πλέον:

• Να δημιουργήσετε Ακαδημαϊκό Λογαριασμό (σημείωση: δημιουργείτε μόνοι σας τους προσωπικούς κωδικούς)
• Να ενημερωθείτε για τον Αριθμό Μητρώου φοιτητή που σας αντιστοιχεί
• Να εγγραφείτε στο e-course στα τέσσερα (4) Υποχρεωτικά Μαθήματα του πρώτου εξαμήνου
• Να κατεβάσετε τη σουίτα ΜS Teams, που είναι απαραίτητη για τη διδασκαλία των μαθημάτων από απόσταση
• Να εγγραφείτε στις επιμέρους ομάδες του Ms Teams, των τεσσάρων δηλωθέντων μαθημάτων του πρώτου εξαμήνου του Τμήματος Μαθηματικών, ώστε να είστε σε θέση να τα παρακολουθήσετε από απόσταση
• Να πληροφορηθείτε για θέματα σίτισης και στέγασης και πώς μπορείτε να κάνετε τα αντίστοιχα αιτήματα στη Φοιτητική Μέριμνα.

 

Η διδασκαλία των μαθημάτων για τους πρωτοετείς φοιτητές στο Τμήμα Μαθηματικών θα ξεκινήσει τη

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου

              σύμφωνα με το Πρόγραμμα Διδασκαλίας Μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου.

Η περίοδος Δήλωσης των μαθημάτων του Α Εξαμήνου στο Class Web, είναι από 12/10/2020 έως 19/10/2020.

 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, μπορείτε να αιτηθείτε την αποστολή Βεβαίωσης Σπουδών (Βεβαίωση Εγγραφής) καθώς και την έκδοση Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (ΠΑΣΟ), αλλά η αποστολή και έγκρισή τους θα γίνει εφόσον ολοκληρωθεί από τη Γραμματεία η ταυτοποίηση των στοιχείων σας και η διόρθωση τυχόν σφαλμάτων.

 

  

Συχνές Ερωτήσεις για Πρωτοετείς

Τι είναι ο Οδηγός Σπουδών;

 

Ο Οδηγός Σπουδών είναι, ίσως, το πιο χρήσιμο έγγραφο στη διάρκεια της φοιτητικής σας ζωής. Είναι το «συμβόλαιο» μεταξύ του φοιτητή και του Τμήματος. Περιγράφει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας, αναλυτικά τη λειτουργία του Τμήματος, καθώς και τη διάρθρωση του Προγράμματος Σπουδών. Μπορείτε να βρείτε τον Οδηγό Σπουδών στην ιστοσελίδα μας και εδώ

 

Τι είναι η Βεβαίωση Σπουδών και πότε μπορώ να την πάρω;

 

Αυτό το έγγραφο αποδεικνύει ότι είστε φοιτητές στο Τμήμα Μαθηματικών. Ακόμη, ίσως το χρειαστούν οι γονείς σας για την εργασία τους ή τον ασφαλιστικό τους φορέα. Εάν χρειάζεστε παραπάνω από μία βεβαίωση, μπορείτε να κάνετε αντίγραφα από αυτή που θα σας χορηγήσουμε.

Βεβαιώσεις σπουδών και πιστοποιητικά στρατολογικής χρήσης (για τους άρρενες φοιτητές) θα μπορούν να  σας χορηγηθούν μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σας και της ταυτοπροσωπίας σας.

 

Πρόγραμμα και Μαθήματα 1ου Εξαμήνου

 

Η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων είναι η Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου.

 

Μαθήματα Α Εξαμήνου:

ΚΩΔ. ΑΡ ΤΙΤΛΟΣ MAΘHMATΟΣ ΔIΔAΣKONTEΣ ΩΡΕΣ ECTS
ΜΑΥ111 Απειροστικός Λογισμός 1

  • e-course Τμήμα περιττών Αριθμών Μητρώου
 

Κ. Μαυρίδης

Ε. Νικολιδάκης

5 7.5
ΜΑΥ112 Θεμελειώδεις έννοιες

 

Α. Τόλιας

 

5 7.5
ΜΑΥ121 Γραμμική Άλγεβρα I

 

Ε. Κεχαγιάς 

Α. Μπεληγιάννης

5 7.5
ΜΑΥ123 Θεωρία Αριθμών

Α. Θωμά 
Σ. Παπαδάκης
4 7.5

 

Στο ακόλουθο αρχείο περιέχεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διαλέξεων των προπτυχιακών μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2020-2021. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 115744/Ζ1/4-9-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση και μετά τις διευκρινιστικές οδηγίες της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνει με χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως.

Πρόγραμμα Διδασκαλίας Χειμερινών Εξαμήνων

 

Σε ποια πλατφόρμα πραγματοποιείται η εξ αποστάσεως διδασκαλία;

 

Η πλατφόρμα την οποία χρησιμοποιεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είναι το Teams της Microsoft. 

Όταν δημιουργήσετε τους κωδικούς του Ακαδημαϊκού σας Λογαριασμού, μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε από τον σύνδεσμο:

Οδηγίες Εγκατάστασης και Λειτουργίας Microsoft Teams 

 

Επίσης, παράλληλα χρησιμοποιείται και η πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης e-course.

 

Τι είναι και πως θα αποκτήσω τον Ακαδημαϊκό μου Λογαριασμό;

 

Ο Ακαδημαϊκός Λογαριασμός φοιτητή είναι ένας Ηλεκτρονικός Λογαριασμός, ο οποίος σας παρέχει ένα όνομα χρήστη (username) και έναν κωδικό πρόσβασης (password), τα οποία είναι απαραίτητα ώστε να έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές ιδρυματικές ακαδημαϊκές υπηρεσίες, όπως το φοιτητολόγιο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η ακαδημαϊκή ταυτότητα (ΠΑΣΟ), το σύστημα Εύδοξος (διδακτικά συγγράμματα), κ.α.

Η ενεργοποίηση του ιδρυματικού λογαριασμού γίνεται μέσω της υπηρεσίας Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (https://uregister.uoi.gr/) μία και μοναδική φορά.

 

Για την ενεργοποίησή του ακολουθήστε τις σχετικές Οδηγίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Οδηγίες ενεργοποίησης Ακαδημαϊκού Λογαριασμού Φοιτητή

 

Πως θα αποκτήσω την Ακαδημαϊκή Ταυτότητα (ΠΑΣΟ);

 

Η ακαδημαϊκή ταυτότητα έχει και ισχύ Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου (Πάσο). Για την απόκτησή της, η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: http://academicid.minedu.gov.gr.

 

Τι πρέπει να γνωρίζω για τις Δηλώσεις Μαθημάτων και Συγγραμάτων;

 

Μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες κάθε ακαδημαϊκού έτους, είναι οι περίοδοι Δηλώσεων Μαθημάτων και Συγγραμμάτων. Είναι μια διαδικασία που γίνεται δύο φορές το χρόνο. Μια φορά κατά την έναρξη του Χειμερινού Εξαμήνου (συνήθως Οκτώβριο) και μια φορά κατά την έναρξη του Εαρινού Εξαμήνου (συνήθως Μάρτιο).

Παρακαλούμε να είστε συνεπείς στις ημερομηνίες γιατί εάν δεν πραγματοποιήσετε τις δηλώσεις δεν θα μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα, να σας χορηγηθούν βιβλία και να λάβετε μέρος στις εξετάσεις. Οι ημερομηνίες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Μαθηματικών και έχουν καθοριστεί από τα όργανα του Τμήματος, έχουν κατοχυρωθεί στα συστήματα Class Web και Eudoxus και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παράτασης. Φροντίστε να είστε συνεπείς στη συγκεκριμένη σας υποχρέωση προς το Τμήμα, για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων (π.χ. αποκλεισμός από συμμετοχή σε εξεταστικές περιόδους).

Οι ημερομηνίες κατά τις οποίες μπορείτε να δηλώσετε τα μαθήματά σας για το Α Εξάμηνο, είναι από 12/10/2020 έως 19/10/2020.  

 

Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης e-course

 

Η πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης e-course στηρίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Εκεί μπορείτε να βρίσκετε ανακοινώσεις από τους διδάσκοντες, διδακτικό υλικό και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με τα μαθημάτα. Η διαδικασία εγγραφής, γίνεται ηλεκτρονικά στον 
ιστότοπο: http://ecourse.uoi.gr/.

 

Προσοχή: Είναι σημαντικό να εγγραφείτε σε κάθε μάθημα το οποίο πρόκειται να παρακολουθήσετε.

 

Μπορώ να έχω το Microsoft Office 365, δωρεάν;

 

Tο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει προμηθευτεί το πρόγραμμα Microsoft Office 365 και το διαθέτει δωρεάν σε όλους τους φοιτητές του. Για να το αποκτήσετε ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

Εγχειρίδιο Οδηγιών Λήψης και Εγκατάστασης του Office 365

 

Τι είναι ο Σύμβουλος Σπουδών;

 

Ο Σύμβουλος Σπουδών είναι μέλος ΔΕΠ το οποίο έχει οριστεί από τη Συνέλευση του Τμήματος να έχει το ρόλο άτυπου «μέντορα» για τους φοιτητές. Μπορεί να σας βοηθήσει με απορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Σπουδών, να ακούσει τους προβληματισμούς σας σχετικά με τη φοίτησή σας,  αλλά και να κάνει προτάσεις για την περαιτέρω  σταδιοδρομία σας μετά την αποφοίτησή σας.

Σύμβουλοι Σπουδών για το Α.Ε. 2020-2021 έχουν οριστεί οι:

  • Λέκτορας Κ. Μαυρίδης
  • Καθηγητής πρώτης βαθμίδας Ε. Κεχαγιάς
  • Επίκουρος Καθηγητής Α. Μπατσίδης
  • Αναπληρωτής Καθηγητής Μ. Ξένος

 

Που μπορώ να βρω πληροφορίες για Σίτιση, Στέγαση, Υγειονομική Περίθαλψη, Στεγαστικό Επίδομα, Υποτροφίες κ.λ.π;

 

Όλες αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας της Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη διεύθυνση: https://www.uoi.gr/panepistimiaki-zoi/foititiki-merimna/

 

Που μπορώ να βρω πληροφορίες για Πρακτική Άσκηση, Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, Mentoring, Βραβεία κ.λ.π;

 

Όλες αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη διεύθυνση: https://www.uoi.gr/ekpaideysi/upostirixi-spoudon/

 

 

 

 

Το Τμήμα Μαθηματικών και η Γραμματεία του Τμήματος θα προσπαθήσει να κάνει ό, τι είναι δυνατό για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Η Γραμματεία είναι στη διάθεσή σας καθημερινά από τις 11:00 έως τις 13:00. Βρίσκεται στο ισόγειο του Μεταβατικού Κτηρίου (Κτήριο Διοίκησης) στο Γραφείο Α116 δεξιά μετά την κεντρική είσοδο, στο τέλος του διαδρόμου της Σχολής Θετικών Επιστημών.


ΠΗΓΗ: https://math.uoi.gr/index.php/2016-03-09-09-52-36/599-2016-03-09-09-42-43