Εθελοντικές Σημειώσεις χειμερινού εξαμήνου 2020-2021.

Καλησπέρα στα μέλη της Only Maths. Θα ήθελα την προσοχή σας παρακαλώ σε αυτή την ανακοίνωση.

        Εύχομαι να έχετε καλή αρχή όλοι και όλες σας. Όπως γνωρίζετε τα τελευταία δύο χρόνια λόγω του Covid 19 αναγκαστήκαμε όλοι μας να δεχθούμε μια νέα κατάσταση διδασκαλίας και εξέτασης, κάτι το οποίο δεν ήταν ευχάριστο, ούτε για τους δασκάλους, ούτε για τους μαθητές. Σε αυτά τα “δύο” χρόνια παλέψαμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε μια ισορροπία στις σημειώσεις και στη στοιχειοθεσία θεμάτων εξετάσεων τα οποία υπάρχουν στην βιβλιοθήκη της σελίδας μας www.onlymaths.gr.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους και όσες ανάρτησαν τις σημειώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους και να τους συγχαρώ για την συνεισφορά και συνέπεια τους.

Εντούτοις, σημειώσεις σε δεκάδες μαθήματα σταμάτησαν να ανεβαίνουν, διότι αρκετοί καθηγητές του Τμήματος Μαθηματικών τις ανάρτησαν στην ιστοσελίδα Ecourse του πανεπιστημίου (και μπράβο τους!). Όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχε απόλυτο νόημα να αναρτώνται και στην ιστοσελίδα μας από τους φοιτητές, όσο και αν το επιθυμούσαμε. Ο εμπλουτισμός της εκάστοτε βιβλιοθήκης από σημειώσεις και θέματα εξετάσεων είναι απαραίτητος για τους φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων, αλλά και για τους επόμενους φοιτητές που θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν καλύτερα στο αντίστοιχο μάθημα παρακολουθώντας το ιστορικό του (θα μπορούσατε να είστε και εσείς στη θέση τους).

Φέτος λοιπόν, όπως και παλαιότερα θα επιθυμούσαμε τη συνεισφορά των φοιτητών του Τμήματος Μαθηματικών Ιωαννίνων στο κομμάτι των σημειώσεων και θεμάτων.

Να υπενθυμίσω ότι :

1) ένα ευανάγνωστο κείμενο (σκαναρισμένο αρχείο pdf) και

2) η συνέπεια,

είναι σημαντικές προϋποθέσεις για κάποιον/α που θα ήθελε να συμμετάσχει στο ανέβασμα σημειώσεων.

Σημείωση 1: Το ανέβασμα σημειώσεων είναι αρκετά απλή διαδικασία και υποδεικνύεται από τους διαχειριστές (ενημερώστε μας σύντομα στα τα μαθήματα που επιθυμείτε να βοηθήσετε).

Σημείωση 2: Εννοείται ότι όσα άτομα αναρτούν σημειώσεις απαλλάσσονται από τις διαφημίσεις μήκους 10 sec σε κάθε αρχείο που θα ανοίγουν μέχρι το τέλος του εξαμήνου.

Σημείωση 3: Η συνεισφορά σας στις σημειώσεις, σε μεταγενέστερο χρόνο είναι χρήσιμη για το βιογραφικό σας και ιδιαίτερα αν πρόκειται να εργαστείτε σε κάποιο φροντιστήριο. Θυμηθείτε ο εθελοντισμός και η συνέπεια πάντα μετράνε!!

Σημείωση 4: Διαγωνισμοί με δώρα αναμένονται για τα άτομα που θα βοηθήσουν στις σημειώσεις.

Από όλη την ομάδα της Only Maths, ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια!!