Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών Ακ. έτος 2018-2019

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 10 έως και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.Η εγγραφή γίνεται με ενιαίο τρόπο για όλα τα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων, μέσω του πληροφοριακού συστήματος Εγγραφών Πρωτοετών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων https://eregister.it.minedu.gov.gr/.Η αίτηση εγγραφής και η δήλωση των απαραίτητων στοιχείων γίνεται αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος. Επομένως ΔΕΝ απαιτείται η προσέλευση στη Γραμματεία του Τμήματος. Επίσης κατά την ηλεκτρονική εγγραφή ΔΕΝ απαιτείται υποβολή δικαιολογητικών. Σημειώνεται ότι έχει καταργηθεί σειρά δικαιολογητικών που απαιτούσε η εγγραφή κατά το παρελθόν (Απολυτήριο Λυκείου, Ιατρικές Εξετάσεις κ.λ.π.).

ΠΡΟΣΟΧΉ: Σε περίπτωση που τα προσυμπληρωμένα στοιχεία δεν συμφωνούν με αυτά της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, πρέπει άμεσα να διορθωθούν τα στοιχεία του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω σχετικής αίτησης σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Αφού εμφανιστούν τα διορθωμένα στοιχεία, ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική εγγραφή εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, οι υποψήφιοι πρέπει να εκτυπώσουν την εγγραφή τους, ώστε να είναι διαθέσιμη όταν ζητηθεί από τη Γραμματεία.Για τη διαδικασία που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της εγγραφής και τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων της ηλεκτρονικής εγγραφής από τη Γραμματεία του Τμήματος, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην εξής ιστοσελίδα:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.

 

ΠΗΓΗ: http://www.math.uoi.gr/index.php/2016-03-09-09-52-36/376-2016-03-10-11-36-163